lørdag den 5. oktober 2013

Hindbær i snitter


Hindbærsnitter  

Her hjemme eller skal jeg sige oppe på 4 sal er vi rigtig glade for kager :) 
Og især dem vi selv bager, det betyder altså lidt mere når man spiser sådan en hjemmebagt kage man selv har stået og kreeret i sit hyggelige køkken :) En af vores favoritter er så simpelt som en hindbærsnitte som man stort set altid har af ingredienser til at lave, i sit køkken.

Her er min version på hvordan jeg lavere mine hindbærsnitter og håber i vil synes de er lige så gode som vi synes  :) 




Ved denne opskrift skal lagene bages hver for sig og så lægges sammen når de er kølet lidt af. Hindbærsnitterne blev mere sprøde og jeg ventede med at komme glasuren på til de var kølet helt af. Så glasuren løb ikke af eller blev underlig.



   Mørdej

300 g    mel                               Bland mel og sukker sammen og hak det kolde smør i.
200 g    smør                             "smuldr" dejen med fingrene, til der ikke er flere store 
100 g    sukker                          klumper af smør. Tilsæt ægget og ælt dejen hurtig sammen
   1        æg                                til den er ensartet og glat.
                                                  Form dejen til en kugle og tryk den flad, så er den nemmere at                                                             rulle ud, når du skal bruge den. Pak dejen i film eller i en frysepose
                                                  og læg den i køleskabet mindst 30 minutter. 
                                                    


Rul dejen ud i 2 rektangler på ca. 10x50 cm 


Bag dem i ca. 10 minutter på 200 ºC 
Når de er afkølet, smøres den ene rektangel ned et lag
 hindbærmarmelade og det andet lægges over. 

Skær skrå hindbærsnitter på ca. 5 cm bredde og pynt med glasur og krymmel :)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar