onsdag den 9. oktober 2013

Shrek frikadeller


SHREK FRIKADELLER




Yep Shrek frikadeller! Det var på aftens menu i dag. Skipperskræk vil nok også være rigtig glade for dem, med alt den spinat der er i :) Ville prøve noget nyt, istedet for den alm. klassiske frikadelle, og den fald også i rigtig god jord hos manden og han lød næsten lige som skipperskræk :) 
Havde lavet en kæmpe rösti til, som også var dejlig sprød og så med hjemmesyltet rødbeder. 




Shrek frikadeller

450 g hakket kylling eller hakket svin/kalv 
1 dl olie 
2 fed hvidløg 
spinat, havde taget hakket spinat på frost 
1 hakket løg
1 spsk. hakket persille 
1 spsk. hakket basilikum  
1 spsk. mel 
½ dl. mælk 
salt
peber


FREMGANGSMÅDE:

Rør kødet sammen med ½ tsk. salt.
Tilsæt hvidløg, løg, persille, basilikum og spinat. 
Rør det godt sammen og tilsæt æg. Kom 1 spsk.
mel i og ½ dl mælk og rør godt sammen. 
Form frikadellerne og steg dem på en pande med smør
og olie.  


Rösti

ca. 300 g kartofler 
1 revet løg 
salt 
peber 
olie til stegning 

Skræl og riv kartoflerne og løg på den grove side af rivejernet. Knu vandet fra og tilsæt salt og peber.
Kom det hele på en pande hvor der er olie og smør. flad den det ud og pres det sammen og steg den i ca.10 min på hver side. Når du skal vende röstien kan du tage en tallerken ned over og vende det rundt så den lander på tallerkenen og så kommes den tilbage på panden igen med nyt olie på. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar