lørdag den 9. november 2013

Gammeldags æblekage

NU DER ER SÅ MANGE LÆKRE ÆBLER DER UDE OG MAN NU HAR EN MASSE TIL AT LIGGE, VIL EN GOD GAMMELDAGS ÆBLEKAGE IKKE VÆRE HELT RING TIL EN LØRDAG AFTEN. 


SÅ DA JEG VÅGNEDE TIDLIGT FOR MORGEN AF SKRÆLLEDE JEG EN MASSE ÆBLER OG LIGE HURTIG KOGE EN ÆBLEGRØD TIL KAGE. JEG GØR DET MEGET PÅ SLUM, HAR IKKE RIGTIG NOGET PRÆCIS OPSKRIFT PÅ MIN ÆBLEGRØD, MEN KAN NOGENLUNDE CA. FORTÆLLE HVAD JEG BRUGER :) 

INGREDIENSER 

CA. 7-8 ÆBLER ( JEG BRUGT LIDT BALANDET, RØD AROMA OG DANSKE ÆBLER, GERNE NOGLE ÆBLER SOM ER SØDE/SYRLIG. 
1½-2 SPSK SUKKER, AFHÆNGER LIDT AF HVOR SURE ÆBLER ER 
1 TSK VANILJESUKKER ELLER ½ VANILJESTANG 
3-4 DL VAND, LIDT UNDER HALVDELEN AF HVAD ÆBLERNE FYLDER I GRYDEN, DET LYDER NOK LIDT MÆRKELIGT HEHE 
ÆBLEKAGERASP 
MAKRONER 
FLØDE 


FREMGANGSMÅDE 

  • SKRÆL ÆBLERNE OG SKÆR DEM I TERN NED I EN GRYDE 
  • HÆLD VAND OVER 
  • SUKKER OG VANILJE TILSÆTTES 
  • BRING DET OP OG KOGE OG LAD DET SIMRE I CA. 20 MIN TIL ÆBLERNE ER MØRE
  • STAVBLEND DET HELT CREMET ELLER DU KAN LADE LIDT ÆBLESTYKKER VÆRE TILBAGE, SÅ DER ER LIDT BID. 
  • LAD GRØDEN KØLE HELT AF

  • NÅR GRØDEN ER KØLET AF KAN DU LAVE KAGEN VED AT SKIFTEVIS STARTER MED ÆBLEKAGERASP I BUNDEN AF DIN SKÅL OG DER NÆST KOMMER GRØD OVER OG SÅ KNUSTE MAKRONER OG ÆBLEKAGERASP OG SÅ IGEN ÆBLEGRØD OVER OG DET GØR DU ET PAR GANGE OG SLUTTER AF MED ÆBLEKAGERASP. 
  • SÆT DEN PÅ KØL TIL DEN SKAL SPISES OG SÅ PISK LIGE HURTIG NOGET FRISK FLØDESKUM OG KOM OVEN PÅ :) VELBEKOMME 

OG SÅ SLUT AF MED FRISK PISKET FLØDESKUM NÅR DEN SKAL SERVERES :) MUMS!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar