tirsdag den 16. december 2014

Granatæblesirup

Granatæblesirup 
 En super lækker og sød sirup der er lavet på granatæbler. Den er rigtig god til is, pandekager eller en anden dessert. Den er bla. rigtig lækker oven på en skål risalamande istedet for kirsebærsovs som man altid kommer over. 


Granatæble-sirup 
3-4 personer 


1 stor granatæble eller 2 alm. 
2½-3  spsk rørsukker 
1/3 korn fra en vaniljestang 
½ dl vand 

  • Skær granatæblet over på midten og pres dem ligesom når du presser saft ud af en appelsin eller citron op i et dørslag med en kasserolle nedenunder 
  • Pres kernerne med en ske for at få alt saften ud af dem, det kan godt tage lidt tid, men så får du også mere saft fra kernerne. 
  • Kog saften op med vand,sukker og vanilje i ca.10-15 minutter mens du rør i det et par gange. Det skal gerne koge lidt ind. Når det er færdig sættes det på køl og kan lunes op når det skal bruges. Du kan evt. selv lige smage den til hvis du synes der skal mere sukker i.


2 kommentarer:

  1. Ved du hvor længe det kan holde sig?

    SvarSlet
    Svar
    1. Vil mene 3-4 dage, har selv haft mit på køl i 2 dage og smager stadig godt :)
      Mvh. Sidsel

      Slet