onsdag den 10. december 2014

Kransekagekonfekt

Kransekagekonfekt med cocktailbær
 Det her er absolut mine yndlings kransekagekonfekt som er lige som de skal være! Hverken for tørre eller hårde, men en dejlig sprød skorpe og bløde indeni. Chokolade i bunden og en lækker cocktailbær på toppen som er prikken over i'et. 
De her kransekagekonfekt kræver lidt at man bruger nogle kraftige sprøjteposer da massen ikke er så blød og tyllen kan nemt smutte ud hvis du har lavet hullet for stort i posen. Ved de her brugte jeg en stjernetyl str.13 du kan godt bruge en som er et nr. større også. 


Kransekagekonfekt 30 stk 

60 g æggehvider (æggehvider fra 2  s/m æg)
125 g rørsukker 
400 g ren rå marcipan

30 røde cocktailbær  (ca. 1½ pakke)

140 g overtrækschokolade knapper 

  • Tænd ovnen på 220 grader
  • Kom æggehvider op i en skål sammen med rørsukker og lad det stå
  • Riv imens marcipanen groft 
  • Pisk æggehvider og rørsukker til sukker bliver opløst og det ikke knaser så meget
  • Pisk marcipanen i til en jævn masse
  • Kom kransekagemassen op i en kraftig sprøjtepose med en tyl str.13 og sprøjt dem ud på en bageplade med bagepapir. 
  • Stik en cocktailbær ned i midten af kransekagen og giv dem et let tryk ned i. 
  • Bag dem midten af ovnen i ca.10 minutter, hold gerne øje med dem. De skal kun lige blive fine gyldenbrune i kanterne. 
  • Lad dem køle helt af inde du dypper bunden i smeltet chokolade og ligger dem med bunden op så chokoladen kan tørre. 
  • Opbevar dem i en tætlukket boks eller dåse. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar