fredag den 19. december 2014

Kylling i æblecider

Kylling i æblecider med svampe og løg
En rigtig lækker simmerret som passer sig selv i ovnen. Æblecider er rigtig godt sammen med svinekød, men det smager også rigtig lækkert sammen med kylling og passer godt sammen med de andre ingredienser. Retten spises sammen med ris, jeg fortrækker vilde ris som har lidt mere bidt og synes bare de passer perfekt til denne her lidt "vilde" ret. 


Kylling i æblecider 
4 personer 

4 kyllinge over/underlår (der sidder sammen)
2 spsk olie
2 løg, skåret i små både
3 fed hvidløg, hakket groft 
250 g brune svampe, eller alm. hvide champignoner, skåret i halve og de store i kvarte stykker
2 dl æblecider 
 2½ dl hønsefond 
2 tsk tørret timian 
2 stk. laurbærblade 
½ dl fløde 
2 spsk Majsstivelse
1 spsk vand 
salt 
peber  

Server med vilde ris til og et godt stykke brød

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Skyl,rens og snit alle grønsagerne og sæt dem til side
  • Varm en stor pande op med olie og steg kyllingen gyldenbryn på begge sider og kom dem op i et stort fad, gerne en stegeso.
  • Kom løg, hvidløg og svampe på panden og steg den af i ca.5 minutter til de får lidt farve på hård varme. 
  • Tilsæt æblecider og lad det simre 3 minutter.
  • Kom hønsefond i og alle ingredienserne og lad det simre 6-7 minutter 
  • Hæld fløden i og smag til med salt og peber 
  • Bland vand og majsstivelse sammen og jævn sovsen lidt. 
  • Hæld det hele over kyllingen og sæt det midt i ovnen i 1 time og 20 minutter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar