fredag den 5. december 2014

Rødvinsbraiserede svinekæber

Rødvinsbraiserede svinekæber 

Der er mange som rynker på næsen når man siger svinekæber. Men det er faktisk en gudespise og du får simpelthen ikke mere mørt kød end det her! Det er en rigtig lækker hygge simmerret som kan stå og passe sig selv det meste af dagen og får en masse kraft og smag i sig fra alle ingredienserne. Så har du aldrig smagt svinekæber før skal du tager og prøve det og du vil hører fuglene synge. 


Rødvinsbraiserede svinekæber ca. 4 personer 

8 stk svinekæber 
1 spsk smør
1 spsk olie
12 svampe, skåret i kvarte stykker 
2-3 store gulerødder, skåret i skrå skiver 
2 store rødløg, skåret i både  
1 fed hvidløg, hakket fint
1 lille dåse tomatpuré  
1 lille flaske rødvin 250 ml (2,5 dl) 
½ liter okse eller kalvefond 
1 tsk tørret timian 
½ tsk paprika 
2 laurbærblade
salt 
peber 
2 spsk majsstivelse 
1 spsk kold vand 

(Server med kartoffelmos eller ris til)


  • Start med at rens, vask og skær alle grønsagerne og stil dem klar til når de skal bruges.
  • Varm en stor tykbundet gryde op med olie og smør, steg svinekæberne brune på alle sider så de får en stegeskorpe.
  • Tag svinekæberne op og sæt dem på en tallerken 
  • Svits løg og hvidløg af i gryden til det bliver gylden brun 
  • Tilsæt gulerødder og tomatpuré og svits det kort med i 3 minutter, mens du rør godt rundt
  • Hæld rødvinen i og lad det småkoge små 5 minutter så alkoholen kan fordampe 
  • Tilsæt kalve eller oksefonden  og alle krydderierne, og lad det småsimre kort 
  • Kom de stegte svinekæber i og rør det rundt kort så det bliver blandet. 
  • Så skal det bare stå og passe sig selv og småsimre med låg på i minimum 2½ time, husk at rør i det indimellem 
  • Jævn retten til sidst med majsstivelse blandet vand til den får den rette konsistens som du kan lide den og smag til med salt og peber
  • Du kan evt. runde den af med 1 dl fløde til slut 

2 kommentarer:

  1. Kan man bruge øl i stedet for rødvin?

    SvarSlet
  2. Det vil jeg bestemt mene man kan, har dog ikke selv prøvet det da jeg ikke er så meget form øl :)

    SvarSlet