lørdag den 20. december 2014

Valnøddetærte

Valnøddetærte med chokoladeganache 
Jeg har en svaghed for valnøddetærte og elsker at spise dem når jeg er på café. Har længe haft en pose valnødder i skabet til formålet, men jeg blev nød til at finde ud af hvordan den den skulle laves og ja det betød jo at jeg skulle ud og smag hvordan de lavede dem på caféerne for at finde den rette smag og konsistens, og vil sige at det har lykkedes mig ret godt. Har fået lavet den perfekte "café" valnøddetærte dog med lidt skønhedsfejl, men dem sørger jeg for i ikke kommer til at lave da jeg var liidt for hurtigt med chokoladen. Den vil være rigtig lækker sammen med lidt frisk frugt og bær da den godt kan være lidt tung. 


Valnøddetærte 
ca.6-8 personer 


Mørdej
300 g hvedemel 
200 g koldt smør
100 g sukker 
1 æg


Fyld 
100 g blødt smør 
100 g sukker 
300 g ren rå marcipan 
3 æg, stuetemperapur
80 g valnødder, gem ca.6-8 af de fine til at pynte oven på med (husk at rist dem først på en tør pande i ca.5-7 minutter) 


Chokoladeganache 
70 g smør
200 g chokolade
1 – 2 spsk fløde


Start med mørdejen 
  •  Hak det kolde smør i små stykker med en kniv og bland det med sukker, mel og saml det med æggen. Ælt ikke dejen for meget så den bliver alt for blød. 
  • Tril mørdejen til en stor kugle, tryk den flad og kom den i en frysepose og sæt på køl 1 time. 
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den tyndt ud til den passer til et tærtefad på de ca. 23 cm i diameter.  
  • Sæt tærtefadet i køleskabet 
Fyldet
  • Tænd ovnen på 160 grader
  • Riv marcipanen groft 
  • Pisk smør,sukker og marcipan godt sammen 
  • Pisk et æg i af gangen til det hele bliver fin og ensartet
  • Tag tærtefadet ud af køleskabet og fordel de ristet valnødder jævnt ud over dejen
  • Kom fyldet oven på nødderne og glat overfladen godt ud med en paletkniv eller dejskraber 
  • Bag den midt i ovnen på 160 grader i ca.35-40 minutter 
  • Når den har bagt skal den køle helt af inden du kommer chokoladeganache ovenpå 
Ganache
  • Smelt smør og fløde i en lille kasserolle, det skal kun lige smelte og blive lun
  • Smelt chokoladen over et vandbad 
  • Hæld stille og roligt lidt af smør/fløden over i chokoladen, rør ikke alt for hurtigt. 
  • Når det er blevet fint og ensartet hælder du det over tærten og glatter det fint ud og pynter med nogle valnødder
  • Sæt tærten på køl 1-2 timer 

Server gerne med lidt frisk frugt skåret i små stykker eller bær og en letpisket flødeskum 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar