fredag den 16. januar 2015

Hjemmelavet tarteletter

Sprøde hjemmelavet tarteletskalle fyldt med skinke og stuvet grønt

Tarteletter er noget vi dansker er glade for og de smager også rigtig dejligt. De er faktisk ikke så svære at lave selv, altså det tager lidt længere tid end at hvis man køber dem færdig og hvor de lige skal luns i ovnen. De er dejlig sprøde som vi kender dem og synes det sjovt at der ingen skaller der er ens og det er med til at gøre det lidt mere "hjemmelavet" at se på. 
Fyldet er ikke høns i asparges, det har jeg næsten lige lavet og kan ses under mine opskrifter under (kylling) Denne her gang er de blevet fyldt med en lækker skinke/ærte/gulerods stuvning. 

Tarteletskaller 
2 personer (6 skaller) 

3 plader butterdej, de små plader 
olie til pensling af form 


Skinke/ærte/gulerods stuvning 

300 g gulerødder/ærter fra frost 
3½ dl vand 
200 g skinke eller en rest af hamburryg kan også godt bruges 
1 håndfuld persille, hakket  

"Smørbolle" til at jævne sovsen 
1 spsk blød smør 
2½ spsk hvedemel                          


  • Start med tarteletskallerne 
  • Del alle 3 plade midt over så du får 6 firkanter i alt, tag en kagerulle og rul dem lidt mere ud så de bliver omkring 12x12 cm 
  • Pensel nogle små forme som passer til skalle, jeg bruge en muffinsbakke. Pres dejen ned i så de bliver formet som skaller og sørg for at trykke dem helt ned i bunden.         Tag en gaffel eller tandstik og stik nogle huller i dejen. 
  • Lav en lille kugle af sølvpapir og kom ned i alle skallerne, for at undgå at bunden hæver op. 
  • Bag dem midt i ovnen på 200 grader i ca.20 minutter, til de bliver gyldenbrune
  • Når de har bagt lader du dem køle helt af i formen og tag sølvpapirskuglerne op af formen når de er kommet ud af ovnen. 


  • Kom ærter og gulerødder op i en gryde sammen med vand og varm det stille op
  • Når det er blevet varmet op kommer du skinketern i og varmer det godt op og lader det små simre 5-6 minutter
  • Imens laver du en "smørbolle" Ved at blande smør og mel sammen til en jævn blød bolle.
  • Start med at komme 1 tsk smørbolle i stuvningen og lad det ligge der i 2-3 minutter og så pisker du det ud der i, sovsen skal småkoge før den smelter helt ud og jævner. Jo mere tyk din stuvning skal være mere smørbolle skal der i og jeg brugte det hele af den jeg lavede. Når smørbollen er blevet rørt ud skal den koge i 5 minutter mens du rør godt rundt for at undgå den smager af mel.
  • Hak lidt persille og rør i sovsen 
  • Lun tarteletterne i 5 minutter på 200 grader og server dem med fyldet 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar