torsdag den 8. januar 2015

Øllebrød med pæregrød

Øllebrød med pære og fløde 
 En super lækker morgenstarter og hvis man i forvejen ikke er så meget for øllebrød så kan den her spises med stor velbehag. Pæregrøden går ind og giver en rigtig lækker sødme og frugtsmag af sød pære og det er rigtig godt sammen med fløden  som også er rigtig lækker sammen med øllebrødet. Det hele passer bare perfekt sammen i denne her morgenmad og er helt klart en af mine yndlings morgenstarter og man kan sagtens i forvejen lave pæregrøden og øllebrødet og fryse det ned i små potioner som er hurtig og nemme at tage op og varme. 

Øllebrød
1 person 

3 skiver rugbrød, med eller uden kerner 
1 spsk sukker 
3½ -4 dl vand 

Pæregrød
2 store modne pærer, jeg bruger Conference pære som er dejlig saftige og søde 
1 spsk vand
1/3 tsk vaniljesukker, jeg har lidt hjemmelavet som er nemt at lave af korn fra en vaniljestang blandet sammen med lidt alm. sukker 
  
Serveres med

Fløde 
evt. blå birkes 
  • Skræl pærerne og skær dem i små tern og kom op i en kasserolle sammen med vaniljesukker og sæt det til at koge
  • Smuldre rugbrødet i en lille gryde og kom vand og 1 spsk sukker i og sæt det til at småkoge, husk at rør i det jævnlig når det begynder at koge. Kog det helt ud til der ingen klumper er. Det tager ca.10 minutter  
  • Pæregrøden koges ind til det bliver tyk i konsistensen, hvis den ikke bliver tyk nok som en grød kan du evt. jævne den med lidt majsstivelse blandet op med vand og rør det i. Hvis du ikke kan koge pærerne helt ud til en grød kan du tage en stavblender og give det en tur så det bliver ensartet i konsistensen. 
  • Anret øllebrødet i en skål og kom pæregrøden oveni og hæld lidt fløde udover og drys evt. lidt blå birkes oven på. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar