onsdag den 7. januar 2015

Ostesuppe

Ostesuppe med porrer 

En  fantastisk hurtig og nem cremet ostesuppe med sprøde porrering som passer perfekt ti hverdagens hvor der godt kan være lidt fart på. Den spises med et lækkert flutes til som man kan sidde og dyppe ned i. Man kan også hvis man har lyst, riste lidt bacontern og drysse over ved servering. 


Ostesuppe 
2-3 personer

25 g smør
2 spsk hvedemel 
1 liter hønse eller grønsags-fond 
1½ pakke buko naturel flødeost 
1 dl fløde
2 porrer, skåret i ringe 
salt
peber 

  • Start med at rens porrerne for jord/sand og fjern enderne, men behold noget af det mørke grønne. Tag din kniv og splid den på langs 2 gange i den grønne ende så du kan komme ind og få skyllet den grundt for jord/sand
  • Tag en stor suppegryde og smelt smør og pisk mel i til en "smørbolle"
  • Tilsæt lidt hønse eller grønsags-fond af gangen og pisk det godt sammen til det hele slipper op. Lad det småkoge i ca.5 minutter mens du pisker godt. 
  • Tilsæt flødeost og pisk det ud, sørg for det hele smelter ud i suppen.
  • Kom porrer i og lad det blive varmet igennem i små 10 minutter og rund den af med fløde
  • Smag til med salt og peber 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar