mandag den 9. februar 2015

thailandsk karryret

Soya bites i thailandsk karry 

En super nem og lækker karryret udover det savenlige.  
Jeg har lavet det som en kødfri ret da jeg har vegetaruge og skiftet kyllingen ud med lækre soya bites fra Soy4you og det bliver den bestem ikke ringere af. Det er en dejlig smagfuld ret med sprøde grønsager. Man kan selv bestemme hvor stærk man ønsker den efter som hvor meget gul thai karry man kommer i retten. Der til server jeg jasminris som er en af mine yndling rissorter, da der er meget smag i dem og passer rigtig godt til disse karryretter.   


Soya bites i thailandsk karry
4 personer 

1 pose Soya bites fra Soy4you 
2 spsk olie 
2 porrer, skåret i ringe
250 g svampe, skåret i kvarte 
250 g cherrytomater, skåret i halve 
150 g sukkerærter, skåret i halve 
70 g broccoli, i små buketter 
1-2 spsk gul thai karry ( kan købes i større supermarkeder)  
1 d kokosmælk
2½ dl grønsagbouillon 
2 spsk sukker
2 spsk citron saft 
salt 
peber 

Serveres med jasminris kogt som anvist på pakken 

  • Start med at skyl og snit alle grønsagerne og hav dem klar
  • Kom olie i en halv stor gryde og svits porrer og svampene af et par minutter på hård varme 
  • Hæld soya bites i og grønsagbouillon og lad det simre 2 minutter
  • Bland lidt kokosmælk sammen med gul karry og hæld kokosmælk og gul karry i og rør det godt sammen og citronsaft. 
  • Lad det simre 10 minutter mens der røres indimellem 
  • Begynd at kog risene som anvist på pakken 
  • Kom sukkerærter, broccoli og cherrytomater i og lad det simre 5 minutter og smag retten til med salt,sukker og gul karry hvis den ønskes stærkere. 
  • Server retten straks mens grønsagerne stadig er dejlig sprøde og sammen med ris. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar