fredag den 13. februar 2015

Vegetar lasagne

Smagfuld vegetar lasagne 

Endnu engang har jeg fået lavet en fantastisk lækker kødfri lasagne som er sprængfyldt med grønsager og cremet mornaysovs der har fået lidt muskatnød. Den er rigtig god hvis man vil prøve at spring ud i en lasagne uden kød, for kødet er skiftet ud med soy4you som er med til at give den lidt samme konsistens og fylde som hakket oksekød gør. 


Vegetar lasagne 
4 personer 

2 spsk olie
2 løg, hakket fint
7 champignoner, skåret i små tern
1 stor rød peber, skåret i små tern
1½ gulerod, skåret i små tern
1 lille porre, skåret i små tern
1 lille rødbede, i tynde skiver
1 dåse hakket tomater
1 stor dåse tomatpuré 
1 grønsagsbouillonterning 
70 g mørk soy4you granulat 
1 tsk hvidløgs granulat  eller pulver 
1 tsk paprika 
1/3 tsk cayennepeber (kan undlades hvis den ikke skal være lidt stærk) 
1/3 tsk stødt spidskommen 
1 liter vand 
1 spsk majsstivelse 
2 spsk koldt vand
salt 
peber

ca.½ pak pastaplader + -
2½ dl mornaysovs 
½ tsk stødt muskatnød 
et par håndfulde revet ost til toppen
1-2 tomater, i skiver til at komme oven på 


  • Star med at gør alle grønsagerne klar og stil alting an på bordet
  • Varm olie op i en stor gryde og svits løg af i 3 min 
  • Svits svampene, porrer, rød peber og gulerødder af i 5 minutter på høj varme
  • Tilsæt tomatpuré og hakket tomater og rør det godt sammen
  • Tilsæt vand, grønsagsbouillonterning, soy4you og alle krydderierne og lad det simre, 10-15 minutter mens du rør med jævne mellemrum
  • Rør majsstivelse sammen med 2 spsk koldt vand og jævn sovsen 
  • Smag det til med salt og peber
  • Smør et fad med olie eller smør og kom lidt grønsagssovs i bunden og kom et lag pastaplader over og kom et nyt lag med grønsagssovs på. Jeg lavede min i 4 lag og sluttede af med grønsagssovs hvor jeg holder mornaysovs der er blandet med muskatnød over og så kommer jeg tynde skiver rødbede oven på. 
  • Jeg giver den lige 25 minutter i ovnen på 200 grader og tager den ud og kommer ost på toppen i et fint lag og så skive skåret tomater, så giver den endnu 20 minutter på 200 grader. 
  • Tjek evt. med en tandstik om pladerne er hårde og hvis ikke så tag lasagnen ud af ovnen og lader den stå 5 minutter, så den lige kan sætte sig lidt. 
Server lasagnen med forskelligt blandet salatblade 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar