onsdag den 11. februar 2015

Vegetar pizza

Vegetar pizza med salat og pesto 

Vegetar pizza behøver ikke at være kedelig, det kan ren faktisk godt smage utrolig lækkert hvis du gør lidt for det og det kræver faktisk ikke særlig mange ting, for det handler bare om at finde de helt rigtige grønsager som smager skønt sammen og tilberedelsen har også lidt at sige. Jeg har lavet en meget enkelt pizza som har rigtig meget smag og bunden er er tynd og sprød hvilket jeg bedst kan lide ved en pizza. 


Vegetar pizza
2 stk. alm. runde pizza størrelse 

Pizzadej

25 g gær 
3 dl lunkent vand 
1 spsk olivenolie 
1 spsk sukker 
½ tsk salt 
500 g pizzamel 

Tomatsovs

1 dåse hakket tomater, gerne en god en af slagsene ( Jeg har været så heldig at få nogle lækre flået tomater af en anden madblogger for at prøve dem at, og de er gude skønne! )
2 spsk olie
1 løg, hakket i tern
1 fed hvidløg, hakket i små tern 
1 tsk paprika rose
1½ spsk tørret oregano
salt & peber
lille smule sukker hvis 

Fyldet

1 spsk olie
2 store løg, skæres i halve tykke ringe
1 stor rød peber, skæres i grove stykker 
en pose god revet ost 

Blandet salat 
Grøn pesto

  • Opløs gæret i lunkent vand. 
  • Tilsæt sukker, olie, salt og bland det til sukker og salt er opløst.
  • Tilføj lidt mel af gangen til det hele slipper op. Når du ikke kan røre i dejen mere med en træske tager du dejen ud på et meldrysset bord og ælter den, måske skal det have lidt mere mel for det ikke klistre fast til hænder og bordet.
  •  Lad dejen hæve 1 time, gerne mere hvis der er tid til det.
  •  Når dejen har hævet skal du ikke prikke i den, men vippe det ud på bordet og del den i to potioner. Du skal ikke ælter i dejen, da den er lettere at rulle ud end hvis du har æltet i den.
  •  Klip noget bagepapir ud som passer til din pizzasten, du kan også bage den på en bageplade, den skal så bare være i ovnen og blive varm ind til du smider din pizza over på den for at få en sprød bund. 

  • Kom olie op i en kasserolle og varm op og svits løg og hvidløg af 3 minutter. 
  • Tilsæt hakket tomater og lad det simre 3 minutter. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre 5 minutter og smag til med Sukker,salt og peber. Lad det køle af til du skal bruge den. 

  • Varm en pande op med olie og svits løg og rød peber af til det får lidt farve 

  • Tænd ovnen på det højeste den kan stå på med bagestenen eller pladen i ovnen. Stenen har godt af at stå og blive varm i en ½ time.
  • Når du har rullet din pizza fin og rund ud, tager du en lille skål med vand og dypper fingerne og ruller en lille kant rundt om pizzaen, du skal have fugtige fingre mens du gør det. 
  • Kom tomatsovs ud i et fint og jævnt lag, revet ost, blandingen med løg og peberfrugt og til slut et fint lag ost. 
  • Tag pizzastenen ud af ovnen og kom pizzaen over på stenen og bag den midt i ovnen i ca. 15 minutter, til kanten er blevet fin gylden og du kan banke med en negl og den lyder hul/sprød. 
  • Kom lidt blandet salat på pizzaen og pesto rundt omkring og server den straks 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar