torsdag den 7. maj 2015

Kokostoppe eller "kokosbomber"

"kokosbomber" med mørk chokolade

Lige som en kokostop skal være! Lækker skorpe og saftig og blød indeni og så godt med mørk chokolade. De her "kokosbomber" er super nemme og hurtig at lave, kræver ikke særlig mange ingredienser og det er som regel nogle man har i køkkenet.  De er rigtig gode at lave hvis man får uventet gæster, så kan man hurtig lige trylle sådan nogle frem i en fart. 

"kokosbomber" 
8 stk (store) 

50 g smeltet smør                                         
2 æggehvider                                                               
85 g sukker                                                      
1 tsk vaniljesukker                                          
200 g kokosmel  

En god mørk chokolade 

  • vaniljesukker, sukker og kokosmel røres i det smelte smør.
  • Tilsæt et æg ad gangen og bland det godt sammen med kokosmassen og lad det stå 5-10 minutter på køkkenbordet. 
  • Tag ca.1½ tsk kokosblanding og form dem med hænderne til nogle kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Fugt hænderne med lidt vand og form dem efter, og det vigtigt at de er ca. samme højde. 
  • Bag dem midt i ovnen på 180 grader i ca. 25-30 minutter, til de er gyldenbrune på toppen. 
  • Lad dem køle helt af på en bagerist.
  • Smelt noget chokolade over et vandbag og dyp enten bunden i chokoladen, eller du kan lige som mig tage en ske og kom det udover. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar