onsdag den 24. juni 2015

Kirsebær crumble med marcipan


Sommerens store søde kirsebær smager fantastisk. Der sker bare noget magisk med kirsebær når de bliver varmet op, de får en hel ny og lækker smag som kan mide lidt om den klassiske kirsebærsauce vi plejer at komme over vores risalamande til jul, og hvem kan ikke lide det. En himmelsk lækker sprød crumble som klart skal prøves flere gange i løbet af sommeren. 


Kirsebær crumble 
2 personer 

25 kirsebær, halveret 
50 g sukker
50 g mel
65 g smør 
½ tsk vaniljesukker 
30 g ren rå marcipan 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skyl, halvere kirsebærene og fjern stenen, kom dem op i et mellem/lille ildfastfad.
  • Drys en smule sukker ud over.
  • Bland smør, sukker, mel og vaniljesukker og kom små klatter udover kirsebærrene så det dækker. 
  • Fordel marcipanen i små stykker udover. 
  • Bag den midt i ovnen i ca.15-20 minutter, til den er blevet fin gyldenbrun. 
  • Lad den køle lidt af inden du servere den sammen med en fed cremefraiche 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar