mandag den 21. september 2015

Bagte æbler med marcipanfyld og kanelsukker


Fantastisk nem og lækker dessert med få ingredienser. Vi er ved at gå en tid i møde hvor vi sidder inde og hygger med tæpper og stearinlys og gerne vil nyde lidt lækkert også. Det her er en rigtig nem lille dessert som ingen tid tager at lave og som smager af jul og hygge, og vi må godt tage julen lidt på forskud. 


Bagte æbler 
4 personer 

4 æbler, tag dem du kan lide gør ikke noget at de er lidt syrlig
75-80 g ren rå marcipan 
1 tsk stødt kanel 
2-3 spsk rørsukker, eller alm. sukker 

Flødeskum som tilbehør + lidt kanel til at drys oven på


  • Skær lidt af toppen af ved dine æbler og udhul lidt af dem med en kartoffelskræller, bare så du lige fjerner kernehuset. 
  • Bland kanel og sukker sammen og hæld lidt ind i hver æble, sørg for det kommer rundt omkring inde i æblet. 
  • Del marcipanen i 4 dele og tril dem til kugler og kom det ind i æblerne.
  • Sæt æblelåget på igen, kom dem op i et ildfastfad og bag dem i en forvarm ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter. 
  • Lad dem køle af i 10 minutter så du ikke brænder dig på dem. Imens kan du piske lidt flødeskum til dem. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar