mandag den 12. oktober 2015

Rugbrød med chia og hørfrø


Brød eller rugbrød det bestemmer du selv, godt smager det og er rig på omega 3, plus at så behøver du ikke at bruge surdej. Et dejligt brød der er lækkert med på madpakken eller til frokost. 


Chiabrød 
1 stort brød 

30 g gær
4 dl lunkent vand
3 spsk cremefraiche eller yoghurt 
1 spsk rørsukker
1 tsk salt
1 dl chiafrø 
1 dl hørfrø 
1 dl skårne rugkerner, opblødt 
ca. 400-450 g rugmel

Olie til at smøre formen med 
Evt. blå birkes, smager fantastisk


  • Kog rugkernere i ca. 5 minutter og hæld vandet fra og lad dem køle af. 
  • Bland chiafrø med halvdelen af vandet og lad dem bløde lidt op. 
  • Opløs gæret i resten af vandet og tilsæt alle ingredienserne og rør det godt sammen. Det skal blive en meget tyk og klistret dej.
  • Smør en stor rugbrødform med olie og kom dejen i formen. Pres den gerne til nede i formen med fugtige hænder. Sæt den til hævning til den bliver dobbelt størrelse. 
  • Fugt overfladen med lidt vand og prik nogle små huller rundt omkring, drys evt. lidt blå birkes udover.
  • Sæt brødet på en bagerist og sæt den ind på en tand under midten i ovnen, tænd ovnen på 200 grader.
  • Bag brødet i ca. 70-75 minutter.
  • Tag brødet ud af formen med det samme og lad det køle helt af på en bagerist. 
  • Lad det gerne stå til dagen efter, så bliver det lækrest og bedre at skære i. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar