torsdag den 15. september 2016

Chokolade tiramisu kage


To af mine yndlingskager i et, chokoladekage og tiramisu. En rigtig dessertkage! Hvis man vil imponere sine gæster med noget lækkert, så scorer den altså virkelig point den her.  

Du får en lækker intens chokoladekage der har den rigtig chokoladesmag fra netop chokolade og ikke kakaopulver!. På toppen er den lækreste mascarponecreme drysset med et tyndt lag kakaopulver og friske syrlige hindbær.   





Chokolade tiramisu kage
6-8 personer


Chokoladekage 
200 g mørk chokolade 57-66 % (Jeg bruger Callebaut 57,8 % )
250 g smør
200 g sukker
5 æg
1½ spsk mel
1 tsk kakaopulver
1/3 tsk bagepulver 

Mascarponecreme
250 g mascarpone 
3 æg 
3 spsk sukker
korn fra ½ vaniljestang
2,5 dl fløde

Pynt
kakaopulver
125 g hindbær 



  • Smelt smør i en gryde og tilsæt chokolade, rør det sammen til chokoladen er smeltet.
  • Tilsæt sukker og rør det sammen, tag gryden af varmen og lad det køle lidt af inden du pisker æg i.
  • Pisk et æg i af gangen til de alle slipper op.
  • Bland alle de tørre dele og sigt det i og vend det rundt med en dejskraber.
  • Kom bagepapir og smør siderne i en springform der målet 22 cm i diameter og hæld dejen ned i. 
  • Bag kagen midt i ovnen på 200 grader i ca. 35-40 min, tjek til den med en tandstik om den skulle have fået nok.
  • Køl kagen helt ned.

  • Del blommerne fra hviderne og pisk æggeblommer sammen med vanilje og sukker til en tyk luftig masse.
  • Bland mascarpone med æggesnapsen.
  • Pisk fløde til skum og æggehvider helt stive.
  • Vend flødeskummet i ostemassen med en dejskraber.
  • Tag ½ af æggehviderne og bland i cremen, til sidst vender du forsigtig de sidste æggehvider så massen bliver dyk og luftig. 

  • Lad kagen blive i springformen og hæld mascarponecremen oven på kagen.
  • Kom kakaopulver op i en si og sigt et tyndt lag af kakaopulver ud over så det dækker cremen. 
  • Pynt med hindbær hele vejen rundt i kanten.
  • Sæt den på køl ½ time så den kan sætte sig lidt og tag den ud af springformen.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar