fredag den 12. maj 2017

Kylling på dåse



Kylling på dåse blev prøvet og har aldrig smagt så lækker og saftig en kylling! Den bliver lige så god som når man laver den på rotisseri, dem der står og drejer rundt på spyd.


Kylling på dåse ( smørstegt) 
(Velegnet til både grillen og ovnen) 


1 kylling 
1 tom dåse
2 spsk smør
1 spsk olie
groft salt 


  • Forvarm ovnen på 225 g varmluft. 
  • Fyld dåsen ½ op med vand og sæt kyllingen på dåsen så den står stabil og sæt den i et fad.
  • Smelt smør og olie sammen og pensel kyllingen overalt og gnid den ind i salt.
  • Sæt den i bunden af ovnen og giv den 15 min på 225 g varmluft og skru derefter ned på 150 grader og steg den videre i 45 min. Hvis du har rester tilbage af smør/olie så pensel den med det et par gange og tag gerne noget af stegefedtet i fadet og hæld over kyllingen med en ske, det må du gerne gøre 4-5 gange i den tid den steger.
  • Skru op på 190 grader og giv det yderlig 10-15 til den bliver flot gyldenbrun og husk at tag noget af dens stegefedt og hæld over, den bliver ikke tør!
  • Når den er færdig tager du forsigtig dåsen ud, pas på den kan stadig være fyldt med vand. Du kan stikke et hul i bunden af dåsen og lade vandet løbe ud i fadet. 
  • Lad kyllingen ligge og hvile på en skærebrat 5 min inden du skær den ud. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar