mandag den 8. januar 2018

fuldkornsbrød med solsikkekerner og chiafrø



Et lækkert fuldkornsbrød med grahamsmel, solsikkekerner, chiafrø og honning. Et brød der kræver lidt arbejde i rørmaskinen for at få en lækker sej krumme. Den hæver i en hævekurv for at holde på formen og ikke mindst for at få det flotte mønster. Brødet er ikke tungt, men lækker og luftig. 


Fuldkornsbrød i hævekurv
1 stk. 

½ pak. gær
4 dl lunkent vand
2 spsk akaciehonning 
½ tsk salt
½ dl koldpresset rapsolie 
2 dl solsikkekerner 
½ dl chiafrø
200 g grahamsmel 
3-400 g manitobamel + -  Til dejen ikke klistre for meget


  • Opløs gæret i vandet.
  • Tilsæt salt,honning og olie, rør det sammen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør din dej på en rørmaskine i gerne 10 min til den bliver glat og elastisk. Spæd lidt mel til for at tilpasse den så den ikke klistre for meget. 
  • Lad dejen hæve i skålen i ca. 20-25 min.
  • Tag dejen ud på bordet og fold den stille sammen uden at ælte i den. 
  • Drys din hævekurv med lidt fuldkornsmel og kom dejen op i og tryk den let ned i kurven.
  • Lad dejen hæve 20-25 min.
  • Forvarm ovnen på 250 grader, inden du sætter brødet ind skruer du temperaturen ned på 200 grader.
  • Vend forsigtig dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag den i midten af ovnen i ca. 20-25 min. Hvis den er ved at blive for mørk på toppen kan du komme et stykke sølvpapir over og bage den videre. Tjek evt. om den er færdig ved at banke på den og den skal lyde hult, så den færdig. 
  • Kom brødet på en bagerist og lad den køle helt af inden du skærer i den. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar