lørdag den 21. april 2018

Pitabrød




Hjemmebagt pitabrød er nemme at lave og smager fantastisk. En god klassiker som alle elsker og kan fyldes med mange lækre ting. 


Hjemmebagt pitabrød 
ca. 8-10 alm. eller store

25 g gær 
3½ dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker 
200 g grahamsmel 
300 g hvedemel 


  • Opløs gæret i vandet.
  • Tilsæt sukker og salt og bland det godt sammen og tilsæt alt melet.
  • Ælt dejen godt sammen og lad den hæve 1 time et lunt sted.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord, du kan enten trille 8-10 kugler dej og rulle dem ud eller rulle dejen ud og finde en skål eller tallerken og "udstikke" dine cirkler. De skal være ca. ½ cm tykke. Det er vigtigt at når du ruller dem ud at du ikke vender dejen rundt på den anden side og ruller videre, men at de bliver rullet ud på kun den ene side, så får de også en pænere overflade.
  • Kom dem over på et stykke bagepapir og lad dem hæve 20 min, imens varmer du ovnen op på 250 grader med bagepladerne inde.¨
  • Kom brødet på bagepladen og bag dem midt i ovnen i ca. 6-8 min, de skal meget gerne poppe op. 
  • Lad dem køle af på en bagerist til de er lækre lune inden servering. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar