lørdag den 11. januar 2014

Gulerodskage (sund/fedtfattig)


 KORT AF DET LANGE, EN GULERODSKAGE AF DEN SUNDE SLAGS!

EN SUND, SVAMPET, FEDTFATTIG KAGE, FRI FOR SMØR,SUKKER OG HVEDEMEL.
SÅ STÅR DU OG ER LÆKKER SULTEN MED ER PÅ KUR OG SKAL TABE DIG ELLER BARE PRØVER AT LEVE LIDT MERE SUNDERE. SÅ KAN DEN HER KAGE VARMT ANBEFALES, MAN KAN SÅ SELV BESTEMME HVAD DEN SKAL TOPPES MED OM DET ER SKYR RØRT OP MED SØDEMIDDEL AF EN ART ELLER EN OSTE CREAM. DET ER HVAD MAN ER TIL OG OM DEN STADIG SKAL VÆRE FRI FOR SUKKER OG SMØR OSV. 

DET VAR IKKE MENINGEN AT DET SKULLE BLIVE TIL EN GULERODSKAGE SOM SÅDAN, MEN DEN SMAGER ALTSÅ AF DET SYNES JEG OG DET GØR SKAM IKKE NOGET. VILLE BARE FORSØGE AT BAGE MIG EN LÆKKER KAGE FRI FOR SMØR, SUKKER OG HVEDEMEL OG BUM FIK JEG DEN HER LÆKRE SAG :) 
HÅBER AT DEN VIL FALDE I GOD JORD HOS DIG, FOR HER ER VI VILDE MED DEN OGSÅ SELVOM MAN IKKE ER PÅ KUR ;) 


INGREDIENSER: 
8 PERSONER

3-4 GULERØDDER REVET
1 REVET ÆBLE
1 MOST BANAN ( MEGET MODEN)
1 DL ROSINER
3 ÆG 
6 SPSK OLIE ( SOLSIKKE ELLER RAPS) 
3 DL GROFT MEL ( BRUGTE GRAHAMSMEL) 
1½ TSK BAGEPULVER 
3 TSK KANEL 
½ TSK KARDEMOMME 
3 SPSK KOKOSMEL 
2 HÅNDFULDE MANDLER ( HAKKET GROFT) 
½ VANILJESTANG( KORN DER FRA)  

FREMGANGSMÅDE
  • PISK ÆG LIDT LUFTIG 
  • PISK REVET ÆBLE, REVET GULEROD, MOST BANAN, ROSINER OG KORN FRA ½ VANILJESTANG I
  • TILSÆT OLIE OG RØR GODT SAMMEN
  • BLAND ALLE DE TØRRE DELE GROFT MEL, BAGEPULVER, KANEL, KARDEMOMME, KOKOSMEL, OG HAKKET MANDLER OG RØR I TIL DET ER BLEVET TIL EN ENS TYK MASSE. 
  • BRUG EN "SLIP LET" RUND SPRING FORM ELLER SMØR EN MED OLIE OG HÆLD DEJEN I OG GLAT DEN UD MED EN KNIV. 
  • BAG I OVNEN PÅ 200 GRADER I 30-35 MIN
  • LAD DEN KØLE AF PÅ BAGERISTEN INDEN DEN TAGES UD AF FORMEN. 
  • RØR EN OSTE CREAM TIL ELLER SKYR/ CREME FRICHE OG TOP DEN MED OG SÅ HAKKET MANDLER OG EVT. FRISKE BÆR 


4 kommentarer:

  1. Hej!

    Kokosmelet til kagen er det det revne kokosmel eller kokosfibermel som skal bruges?? Bare lige for at være på den sikre side. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :)

      Det er bare ganske alm. kokosmel der er brugt :)

      Slet
  2. Det ser godt ud :-) Har du en opskrift på en ostecreme jeg kan bruge dertil? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan sagtens piske en smør eller ostecreme sammen med flødeost, lidt smør og flormelis og evt. lidt vanilje. Jeg har desvære ikke lige hvad forholdene er på det, jeg plejer at smage mig frem og til jeg får en fin tyk konsistens jeg kan lidt :)

      Slet