lørdag den 13. december 2014

Jødekager

Fantastiske sprøde jødekager 
Der bliver bagt på livetløs her i køkkenet og jødekager skal der også bages her i julen. De er rigtig lækre sprøde og holder ikke længe i kagedåsen så det med at få bagt en masse :) 
Jødekager er så dejlig nemme at lave og selv børnene kan lide at være med og kan sidde og udstikke dem i forskellige figur osv. Kan huske at når jeg plejede at lave jødekager som barn så havde man hver sin "station" en stak dem ud, en penslet dem med æg og en dryssede til slut med kanelsukker og så kunne man skifte indimellem, smadder hyggeligt :) 


Jødekager 
ca. 60-70 stk

250 g hvedemel
175 g smør
125 g sukker 
1 æg (kan undlades)
½ tsk hjortetaksalt

1 æg
Sukker
Kanel

Fremgangsmåde

  • Hak smørret i mindre stykker i en stor skål 
  • Ælt det sammen med sukker og mel der er blandet med hjortetaksalt
  •  Saml dejen med ægget. 
  • Ælt det godt sammen til en ensartet og glat dej uden smørklumper. 
  • Dej dejen i to potioner og tril dem til kugler og tryk dem flade. 
  • Pak dem ind i film eller kom i en frysepose og sæt på køl i minimum 1 time
  • Når de har været på køl, tager du dem ud på et mel-drysset bord og gnider kagerullen med lidt mel og ruller dejen tynd ud
  • Tag en rund udstikker på ca. 5-6 cm i diameter, eller sjove former og stikker dem ud, bruger evt. en paletkniv til at flytte dem over på en bageplade med bagepapir. 
  • Pisk ægget sammen
  • Pensel dem med æg og drys et fint lag kanelsukker over, du kan evt. også drysse lidt hakket mandler.
  • Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca.6-8 minutter, hold godt øje med dem, det går meget stærkt og de skal kun blive gyldenbrune 
  • Lad dem køle af på en bagerist inde de pakkes ned i tætlukket dåser 

Der kan godt lugte lidt af ammoniak under bagningen, men bare rolig det ikke noget dine småkager vil smage/dufte af, det er pga. hjortetaksaltet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar