torsdag den 4. december 2014

Nougattoppe

Choko-nougat-toppe med hasselnød
Så bliver det næsten ikke nemmere når man skal lave lækker juleslik. Choko-nougat-toppe med hasselnød, det lige før du rammer en toffifee her, dog uden karamelskallen! De smager så godt og tager ingen tid at lave. Det eneste der tog tid her ved mig var da jeg skulle fjerne den brune hinne fra hasselnødderne fordi jeg ikke have købt nogen uden den brune hinne. Men de kan bikses sammen på små 10-15 minutter, alt efter for mange du nu laver. 

Choko-nougat-toppe ca.40 stk 

100 g hasselnødder, se om du kan finde dem uden brun skal ellers skal du til at fjerne den 
170 g blød nougat 
120 g mørk chokolade, jeg brugte overtrækschokolade knapper 
40 små sølvpapirs-forme 

  • Rist hasselnødderne på en varm tør pande i ca.5 minutter 
  • Pil nogle af de flotte fra, til at pynte med til sidst 
  • Tag resten af hasselnødderne hak dem fint og rist endnu engang af på den varme tørre pande i ca.5 minutter, mens du rør rundt i dem. 
  • Smelt chokoladen og nougat over et vandbad
  • Når det er smeltet blander du de hakkede hasselnødder i chokoladen. 
  • Tag alle sølvpapirs-formene og sæt den ud på et brat der kan komme i køleskabet
  • Fyld dem alle med choko-nougat-nødde-creme med en teske og sæt til sidst en nød i.
  • Sæt dem på køl i ca.10-15 minutter eller til de er blevet faste til du kan tage dem ud af formen og spise dem. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar