tirsdag den 16. december 2014

Risalamande

Risalamande 
Det må vist være en af julens favoritter og noget de fleste altid spiser efter et godt måltid julemad. Jeg elsker risalamande eller som jeg siger "risalamam", ej der er jeg vist vokset fra. Den skal være lige tilpas med hakket mandler og luftig og cremet u konsistensen og en lun kirsebærsovs til at hælde over. Har denne her gang lavet en rigtig lækker granatæble-sirup som passer perfekt der til og hvis man vil prøve noget nyt så kan jeg klart anbefale granatæble-sirup. 


Risalamande 
4-6 personer

2 dl grødris 
9 dl sødmælk, letmælk kan også bruges
2 dl vand
½ vaniljestang 

3½ dl fløde
korn fra ½ vaniljestang, kan erstattes med vaniljesukker 2-2½ tsk 
2 spsk sukker
100 g hakket mandler  


Granatæble-sirup 

1 stor granatæble eller 2 alm. 
2½-3  spsk rørsukker 
1/3 korn fra en vaniljestang 
½ dl vand 

  • Kom vand og grødris op i en tykbundet gryde og lad det småkoge i 3 minutter, mens du rør rundt i det. 
  • Kom den halve vaniljestang i som du lige flækker på langs og mælken. 
  • Kog risengrøden som anvist på posen/pakken med grødris 
  • Når det har kogt færdig skal det køle helt af og husk af fisk de tomme vaniljestænger op og så sæt det på køl. Det godt at koge risengrøden dagen før det skal bruges. 
  • Smut og hak mandlerne
  • skrab kornene ud fra vaniljestangen og bland det med lidt af sukkeret
  • Pisk fløden luftig sammen med sukker og vaniljesukkeret, det må ikke piskes helt til en fast skum da det skal vendes i risengrøden og der vil det blive rørt mere stift. 
  • Bland de hakket mandler i grøden og vend så den lette flødeskum i til sidst. Bland det til det hele er fint og jævnt og ingen klumper af risengrød. 
  • Sæt det på køl et par timer inde det skal spises så det kan sætte sig lidt. 
Granatæble-sirup
  • Skær granatæblet over på midten og pres dem ligesom når du presser saft ud af en appelsin eller citron op i et dørslag med en kasserolle nedenunder 
  • Pres kernerne med en ske for at få alt saften ud af dem, det kan godt tage lidt tid, men så får du også mere saft fra kernerne. 
  • Kog saften op med vand,sukker og vanilje i ca.10-15 minutter mens du rør i det et par gange. Det skal gerne koge lidt ind. Når det er færdig sættes det på køl og kan lunes op når det skal bruges. Du kan evt. selv lige smage den til hvis du synes der skal mere sukker i.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar